Ajmo započeti sa slikopisnim podneskom itd...
Znači u 9. mjesecu 2013 sam u Splitu kupio prekrasan primjerak typ-a 3 iz 1962 godine, htio ga malo sredit i na cestu sa njim, no međutim, ima posla na njemu, tako da prvo slijedi obnova i upgrade i vozi miško, e pa ovako je počelo sve:Hvala Kruni Mirkoviću Puksu, kaj je išao po auto i Liu, koji je bio moralna podrška..
Split:
Dolazak u Zagreb:
Par dana poslije, kako sam pregledao auto, shvatio sam, da mi treba i nešto dijelova, a pošto su skupi za popizdit, kad ih se kupuje na komad, kao i za Mk1, odlučio sam se za donora, pa na put u Rijeku, po še enega - opet Puks i ekipa i eto crvenka, al nije to sve, došli u Rijeku, kiša lije, auto se nemože vozit, iza kuće stoji, sve mokro, a put do njega - oštro špičasto kamenje.....Šta sad - prikolica nemože do njega, gurat ga nemremo i pozvano je u pomoć specijalno napravljeno vozilo, sa kojim smo ga uspjeli izvući...
I spreman za doma
Pošto je poštovani gospodin Sarmaguru znao šta me interesiralo, javio mi je za još jednog u Vinkovcima, čije slike su već bile na oldschool forumu, uspjeli smo doć do vlasnika, pa se eto i po to otišlo....Hvala Sarmi, Krameru, ponajviše Slavenu el Guzovskom i ostaloj ekipi koja je pomogla izvući auto iz dvorišta, koji je stajao oko 35 godina na mjestu...
Bilo je zanimljivo, kad smo došli u Zg, istovaramo auto i veli Lio i ekipa, a di ti je prednja šajba????
Ja reko daaaaaj ne kenjajte, kaj je sad???
Pa nema šajbe....
Ma nema glave lude, kakva šajba, kad ste ju prije skinuli i sakrili.....
I gle fakat, nema šajbe - OTPALA nam negdje na autoputu, nismo ni skužili da se jedva držala, jer nitko nije ni probao je mrdati i tada smo shvatili, zašto nam je kamiondžija blendao ko sumanut na jednom dijelu puta.....sva sreća, nitko nije nastradao...
Auto je skroz istrulio odozdola, no kad smo dignuli prednju haubu - đenjeeee - sve novo, ko iz tvornice.
Da, da, motor nema ni 20tkm, getriba je u super stanju, 1 ključ za sve brave i sve ostale sitnice, koje mi trebaju, a da ih idem kupovat, mislim da bi me smrznula cifra, ovak, za 1500kn je super
Bilo je tu i nekih stanara...
Ispod haube
[imghttp://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/841/6ymm.jpg][/img]