Change font size
It is currently 04 Dec 2024, 17:05

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 8 posts ]
Author Message
 Post subject: VW TYP 3
PostPosted: 09 Feb 2014, 00:18 
Moderator

Telefon:
Ajmo započeti sa slikopisnim podneskom itd...
Znači u 9. mjesecu 2013 sam u Splitu kupio prekrasan primjerak typ-a 3 iz 1962 godine, htio ga malo sredit i na cestu sa njim, no međutim, ima posla na njemu, tako da prvo slijedi obnova i upgrade i vozi miško, e pa ovako je počelo sve:Hvala Kruni Mirkoviću Puksu, kaj je išao po auto i Liu, koji je bio moralna podrška..
Split:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Dolazak u Zagreb:
Image
Image
Image
Image
Image

Par dana poslije, kako sam pregledao auto, shvatio sam, da mi treba i nešto dijelova, a pošto su skupi za popizdit, kad ih se kupuje na komad, kao i za Mk1, odlučio sam se za donora, pa na put u Rijeku, po še enega - opet Puks i ekipa i eto crvenka, al nije to sve, došli u Rijeku, kiša lije, auto se nemože vozit, iza kuće stoji, sve mokro, a put do njega - oštro špičasto kamenje.....Šta sad - prikolica nemože do njega, gurat ga nemremo i pozvano je u pomoć specijalno napravljeno vozilo, sa kojim smo ga uspjeli izvući...
Image
Image
Image
Image

I spreman za doma :lol: :lol:

Image
Image

Pošto je poštovani gospodin Sarmaguru znao šta me interesiralo, javio mi je za još jednog u Vinkovcima, čije slike su već bile na oldschool forumu, uspjeli smo doć do vlasnika, pa se eto i po to otišlo....Hvala Sarmi, Krameru, ponajviše Slavenu el Guzovskom i ostaloj ekipi koja je pomogla izvući auto iz dvorišta, koji je stajao oko 35 godina na mjestu...

Image
Image
Image
Image

Bilo je zanimljivo, kad smo došli u Zg, istovaramo auto i veli Lio i ekipa, a di ti je prednja šajba????
Ja reko daaaaaj ne kenjajte, kaj je sad???
Pa nema šajbe....
Ma nema glave lude, kakva šajba, kad ste ju prije skinuli i sakrili.....
I gle fakat, nema šajbe - OTPALA nam negdje na autoputu, nismo ni skužili da se jedva držala, jer nitko nije ni probao je mrdati i tada smo shvatili, zašto nam je kamiondžija blendao ko sumanut na jednom dijelu puta.....sva sreća, nitko nije nastradao...
Auto je skroz istrulio odozdola, no kad smo dignuli prednju haubu - đenjeeee - sve novo, ko iz tvornice. :o :o :o
Da, da, motor nema ni 20tkm, getriba je u super stanju, 1 ključ za sve brave i sve ostale sitnice, koje mi trebaju, a da ih idem kupovat, mislim da bi me smrznula cifra, ovak, za 1500kn je super :D :D
Bilo je tu i nekih stanara... :lol: :lol:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ispod haube
Image
[imghttp://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/841/6ymm.jpg][/img]
Image
Image
Image
Image
Image

Profile  

Post subject: Re: VW TYP 3
PostPosted: 09 Feb 2014, 01:18 
Moderator

Telefon:
Pošto sam dugo razmišljao šta ću sa autom, dali obnova ili kompletna restauracija, nikako naći neki pametan savjet od naših dušebrižnika za oldtimere, tražio limare i lakirere i to je sve beskonačno puno prazne priče, puno novaca, joooj pa nemoj tooo - uglavnom, svi su pametni, a nitko nebi ništa radio, a kruha su gladni, zanimljivo....
Stoga sam zamolio Ironica, koji je odradio odličan posao na GTI-u, da dođe pogledati plavu zvjer i veli dali to može napraviti i dali mu se to radi.....i dogovor je pao - MOŽE!!!
Super!
Znači, ne želim raditi klasičnu restauraciju, već street rod, ono što radi ekipa iz Gas monkey garagea ( fast and loud na discovery-u ), 2.0 motor, prednji i zadnji diskovi, dobre felnice, puno kroma, malo polakirat i na cestu i to mi je super rješenje, koje ću se truditi i završiti, s time, da se prvo mora dooobro napraviti limarija, pa dalje kako financije dopuste...
Pošto sam jako nestrpljiv, u roku od par dana sam mu otpeljao auto u radionu i napokon, nakon nešto više od 2 i pol mjeseca zivkanja i maltretiranja, krenulo se sa poslom, bravo Denizije
Trenutne felge koje sam kupio od Siniše sa T1 kombija
Image
Image
Image
Al, pošto sam našao, meni malo ljepše felge, ove će ići na prodaju a gore idu Randar wheels 5*15
Image
Image

I krenuo raskop:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Odvajanje karoserije od šasije
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Profile  

PostPosted: 09 Feb 2014, 01:54 
Moderator

Telefon:
Ovak će nekako felgice da legneju :lol: :lol: :lol:
Image
nastavak slijedi...
Komentari:

viewtopic.php?f=35&t=682

Profile  

PostPosted: 02 Jul 2014, 20:00 
Moderator

Telefon:
Napokon i nastavak!!!
Svetozar iz Pančeva alias Ironik iz Samobora, je odlučio da nastavi sa radovima, jer ga je žena naterala, a i dužan mi je neke pare, pa, eto za početak, pošto je plava ptica, toliko izlupana i popigana, a i trula, odlučili smo da raskopamo crvenoga, koji je malo trul, al je zato ravan i nije udaran niti loše ravnan ko plavi...
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Profile  

PostPosted: 02 Jul 2014, 20:36 
Moderator

Telefon:
Pošto sam naručio iz Amerika diskove za auto, naravno, sva 4!!! bio bi red, da kad već radim upgrade, napravim još jedan detalj, koji isto tako nisu imali ti modeli, a to je servo kočnica.
Servo su imali T2 kombiji i to na način, da je pločica zavarena na prednji most i na to našarafljen servo.
Pošto je na typ 3, kočnica bez serva koma ( bar pa priči ljudi koji voze bubetinje ), ovo će uvelike olakšati kočenje,a i sama sila koja se mora upotrijebiti na papučici kočnice će biti manja, čemu je rezultat, udobnija i sigurnija vožnja, pa pogledajmo kako to Svetozar švajsuje :lol: :lol: :lol:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pa su malo bile "oči pune pjeska, duša puna bola"!!!

Image
Image
Image
Image
Image

Profile  

PostPosted: 02 Jul 2014, 20:47 
Moderator

Telefon:
Pa su na redu i u tjeku podovi....
Denisovo lice kad je vidio koliko posla ima!!!
hehehe
[img]http://i112.photobucket.com/albums/n190/folcika12/IMG_2958_zps1824ad29.jpg[img]
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
[img]http://i112.photobucket.com/albums/n190/folcika12/IMG_2966_zps4c3da971.jpg[img]
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Profile  

PostPosted: 02 Jul 2014, 20:59 
Moderator

Telefon:
Image
Ovo je trebala biti prva slika na prošlom postu, al naravno, kao i uvijek, malo je forum prehlađen kad ja stavljam slike, kao i obično... :( :(

Profile  

PostPosted: 02 Jul 2014, 21:09 
Moderator

Telefon:
http://www.golfmk1.info/viewtopic.php?f=35&t=682

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 8 posts ]