Change font size
It is currently 15 Oct 2024, 01:05

Post a new topicPost a reply Page 2 of 2   [ 18 posts ]
Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: 20 Jan 2014, 11:20 

Telefon:
od keca ima prihvat na rukavcu za mehanizam kretanja na istoj razini ko poluosovina, od duje je volanski drog 4 cm nižije, i tako je i prihvat na rukavcu.

od keca

Image

od duje/corrado/trica

Image

kod keca ti na original rukavac ide poluga od volana paralelno - ak staviš od duje, onda je problem kad se počne auto kretat. Kad auto ide dole, onda polugice šire, znači zatvaraju špuru, kad ide auto na gore, onda se špura otvara. To ti je iznad 60-70 na sat nemoguče da se vozi. Ima primjerka, kad je auto zabit u pod do bola, da se "može" vozit,jer ipak ništa ne dava više opruga, a iznad 100 na sat, ne bi htio bit u takvom kecu, kad pogodu koju rupu.

eto, to je to.

Profile  

PostPosted: 21 Jan 2014, 21:36 

Telefon: 0912272011
Neznam, inace radim optiku vozila i imam na svom kecu prednje rukavce od duje, auto mi je spusten i sad sam gledao vilicu i sponu i skoro su ravne, cak mrvicu prema gore, i vozio sam se koliko sam mogao nabrat sa 1.3 motorom i 4-brzine getribom i auto mi se normalno ponasao, a ovo sto si rekao mi nekako ne lezi, jer da bi se toliko drasticno trag promijenio vilica odnosno rukavac mora doc iz svoje navise do svoje najnize tocke,toliko da bi se kotac odmaknuo prema van, i promijenio si trag i nagib...ali to pricamo o autu koji je serijski dignut i vilice mu vise prema dole, jer mislim da se kod mene ne mijenja toliko udaljenost kotaca kad je vilica skoro poravnata i ide jos 5cm gore i 5cm dole, osim ako skacem s autom... :lol:
Neznam, ja sam iznio svoje glediste i vozim se na takvim rukavcima i nisam imao problema, a planiram stavit u njega 160ks pa bi mi svaki savjet dobrodosao jer se nemam namjeru zalijepit negdje pa da me sa spahtlom skidaju... e da na autu sam ostavio sve od keca osim kugle koja je od duje(deblja) i znaci 2 rupe pasu trecu sam busio, spona, krajnik pasali... Savjeti dobrodosli i ispravite me ako grijesim......

Profile  

PostPosted: 21 Jan 2014, 22:22 

I sam bi htio jos nes dodat na ovo gore, a to je da prilikom svake promjene visine na na ovjesu tipa gevindanje gore, dole, je potrebno i nastelat spur(nagib,trag) upravo zbog razlike udaljenosti kotaca bocno od vozila, mada to svi vec znate.. i smatram da po tome mozda i ne pasu rukavci na keceve koji su visoki po standardu ali dok god je vilica u vodoravnom polozaju ne utjece bitno...mislim spur se i mjenja dok ovjes radi ali se sve vraca u pocetni polozaj na ravnini...

Profile  

PostPosted: 22 Jan 2014, 06:47 

Telefon:
razbio se več ko samo jedan auto zbog toga, i oni koji su bili nabijenu u pod. auto se ne može vozit normalno. Bolje slušaj pa napravi na glavčinima od keca, nego da završiš život u kašeti od 30 godina. Nacrtaj si - svejedno koliko je visok ili nizak, auto isto promjeni špuru, odnosno na hod amortizera. ako je tako tvrd, da ima statičnu poziciju...onda ipak nije za na put. I molim te, ne govori mi da imaš ove jeftine gewinde, jer mi je bezveze još šta dalje da kažem na to temu, ako ti život visi na ovjesu za 50 eura.

Profile  

PostPosted: 22 Jan 2014, 07:12 

Telefon:
http://www.mediafire.com/view/2raerlv5f ... kavac2.pdf

na brzo nacrto, pa možeš sam vidit kako ti ide špura.

Profile  

PostPosted: 22 Jan 2014, 19:43 

Neznam prijatelju al i dalje drzim da si u krivu. danas sam snimao kod kompica na duji odnos spone i letve volana i identican je kao i kod mene,
a htjeo sam i jos dodat da nisam ni prvi ni zadnji koji je stavio rukavce od duje,tj. trojke...
Kompic stavio od golfa 3 5x100, i ubacio 300ks 1.8t (Smedi kec nedavno u casopisu i SR) i nikakvih problema nije imao,drugi kompic ima od trojke i prednje i zadnje rukavce (Zeleni kec sa dva motora-Street race) a vjerujem da ima i na ovom forumu vozila koja se voze na takvim rukavcima.....
Tako da mi tu nekaj nije jasno i ovi kecevi nisu bili ubijeni u pod toliko da struzu podom...
A sto se tice ovjesa bi volio znat na kakvom se ti to vozis, kaj ti amortizeri dodu vise od auta???!!!! Inace radim u HR i zaradjujem prosjecnu placu kao i svaki drugi gradjanin i mislim da ovim low budget gewindama nis ne fali jer mi je bitna regulacija visine, i mislim da za cijenu za koju bi malte ne kupio cetri orginalna amortizera da im ama bas nis ne fali, dapace prodaju se kruh priznao ti to ili ne...Staticki je tak zar ne??

Profile  

PostPosted: 22 Jan 2014, 20:02 

Telefon:
:)

sve pet kolega. nema smisla za debatu, jer za tebe i kompiča ne postoji fizika.

laku noč.

Profile  

PostPosted: 22 Jan 2014, 21:11 

Nema beda frend, hvala na savjetu...
I tebi laka noc.

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 2 of 2   [ 18 posts ]
Go to page Previous  1, 2